Over DOK

We are a competitive soccer club - with our members competing at all levels from local team galas.
Hotel Wesseling

DOK

DOK is op 20 oktober 1962 opgericht door een aantal enthousiastelingen uit de brinkdorpen Dwingeloo en Diever.

De naam van de vereniging werd “Door Oefening Kampioen“, afgekort DOK. In de beginjaren was de herentak erg actief binnen de vereniging. In deze jaren werd met name op recreatief niveau volleybal gespeeld in de oude gymzaal te Dwingeloo. Het niveau van de heren steeg geleidelijk en kreeg meer impulsen toen de gymzaal werd verlaten en men gebruik ging maken van sportzaal ’de Hulsebosch’ aan de Heuvelenweg.

Nog steeds is ’de Hulsebosch” het walhalla van de vereniging.

Het damesvolleybal kwam pas in de jaren 70 sterk in opkomst. Het niveau bleef echter eerst nog bescheiden. In 1973 werden de eerste stappen in de sponsoring gezet toen de firma Wiechers van de meubelzaak het eerste contract tekende, voor wat later een zeer lange verbintenis bleek te worden. Een unicum in de sponsorwereld want deze sponsor heeft de vereniging meer dan 30 jaar gesteund.

Dames 1 heeft een aantal jaren in de A-league gespeeld, maar aan het eind van het seizoen 2011/2012 kwam hier, mede door het vertrek van de sponsor, noodgedwongen een einde aan. Sindsdien heet de vereniging “Volleybalverening DOK Dwingeloo-Diever”.

Ondertussen groeit het aantal leden, is dames 1 gepromoveerd naar de 3e divisie, speelt dames 2 in de 2e klasse en is er een groei qua jeugd. Er is zelfs een jongensteam die in de hoofdklasse speelt. 

Sinds augustus 2019 heeft DOK een nieuwe hoofdsponsor: Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo!

Volleybal DOK

Volg ons voor actueel nieuws op Facebook!

Over DOK

Bezoekadres:
Westeinde 1A, 7991 RS DWINGELOO

telefoon sporthal:
0521591366

Ons privacybeleid

© 2021 Volleybal DOK