DOK wordt GO4IT DOK !

GO4IT Sport- & Wellnessclub Dwingeloo is de nieuwe hoofdsponsor van volleybalvereniging DOK Dwingeloo – Diever. De komende 3 jaar zal de sport- en wellnessclub de naam aan DOK verbinden.


“De afgelopen jaren had DOK geen hoofdsponsor. En dan is het soms lastig om alle leuke en goede plannen die er binnen een vereniging zijn, te realiseren”, aldus Andrea de Groot, voorzitter van GO4IT DOK.
“Daarom zijn we ook zo blij met GO4IT als hoofdsponsor. De samenwerking biedt ons en GO4IT mogelijkheden. Zo heeft DOK de langgekoesterde wens om een speciale training te hebben voor jongens. Zij willen graag apart van de meisjes trainen en hebben ook behoefte aan andere oefeningen. Inmiddels is onze jeugdtrainer begonnen met het trainen van een groep enthousiaste jongens. Spannend en een hele leuke uitdaging”!


Maar GO4IT Sport- & Wellnessclub gaat ook bekijken hoe we bij de volleybalspelers blessures kunnen voorkomen, bijvoorbeeld door de warming-up te verbeteren. Daarnaast hebben GO4IT en DOK afgesproken om samen te kijken naar investeringen in trainers. “Goede en betrokken trainers zijn belangrijk voor een vereniging, want iedereen wil leuk trainen op zijn of haar niveau. En dat wil GO4IT DOK voor al haar leden”, aldus Andrea de Groot.
“Al met al zijn wij enorm blij en ook enorm trots op deze samenwerking”!

GO4IT eigenaar Ruud Lambeck en DOK voorzitter Andrea de Groot zijn blij met de samenwerking

 

De foto's van het DOK-toernooi zijn te vinden onder het menu Evenementen, onderdeel Foto's, of direct via de link 2016-09-10 DOK toernooi

De geschiedenis van de vereniging

DOK is op 20 oktober 1962 opgericht door een aantal enthousiastelingen uit de brinkdorpen Dwingeloo en Diever.

De naam van de vereniging werd "Door Oefening Kampioen", afgekort DOK. In de beginjaren was de herentak erg actief binnen de vereniging. In deze jaren werd met name op recreatief niveau volleybal gespeeld in de oude gymzaal te Dwingeloo. Het niveau van de heren steeg geleidelijk en kreeg meer impulsen toen de gymzaal werd verlaten en men gebruik ging maken van sportzaal ’de Hulsebosch’ aan de Heuvelenweg.

Nog steeds is ’de Hulsebosch" het walhalla van de vereniging.

Het damesvolleybal kwam pas in de jaren 70 sterk in opkomst. Het niveau bleef echter eerst nog bescheiden. In 1973 werden de eerste stappen in de sponsoring gezet toen de firma Wiechers van de meubelzaak het eerste contract tekende, voor wat later een zeer lange verbintenis bleek te worden. Een unicum in de sponsorwereld want deze sponsor heeft de vereniging meer dan 30 jaar gesteund.

Aan het begin van het seizoen 2006 is TFM de nieuwe hoofdsponsor van de vereniging geworden en werd de naam van de vereniging gewijzigd in TFM DOK.

Dames 1 heeft een aantal jaren in de A-league gespeeld, maar aan het eind van het seizoen 2011/2012 kwam hier, mede door het vertrek van de sponsor, noodgedwongen een einde aan. 

Sindsdien heet de vereniging "Volleybalverening DOK Dwingeloo-Diever".

Twitter mee ! #wesselingdok